Az első döfés: a tudománytalanság és embertelenség legalizálása – BCG, 2. rész

pisztolyTudtad? A BCG-oltást újszülött korban, mindenféle vizsgálat nélkül, rutinszerűen futószalagon adják kisbabádnak – állításuk szerint TBC ellen! „Legalizált szabálytalanságok a BCG-oltás körül” tényfeltáró cikksorozatunk első része itt olvasható.

Tudtad? UKRAJNA ideiglenesen felfüggesztette a használatát annak a bolgár BCG-vakcinának, amelyet 2012-2017 között hazánkban is használtak – mert orvosi vizsgálatokkal igazoltan egy teljesen egészséges kisbaba halálát okozta!

„A gyermeknek nem voltak légzési problémái” – vallja az orvosa. „Nem tudom mi történt – hirtelen bölcsőhalál tüneteivel az egészséges gyermek 9 órával az oltást követően meghalt”. A gyermek szülei beperelték a kórházi osztályon dolgozó orvosokat, büntetőeljárás is indult az ügyben. A szerencsétlenség napján 10 kisbabát oltottak be az egy ampullából származó oltás adagokkal – a többiek élnek.

Tudtad?

2017-ben vált ismertté, hogy a BCG-oltás egy olyan mechanizmust indít el a szervezetben, ami a TBC kórokozóját felismerhetetlenné teszi az immunrendszer számára. A BCG-vakcina élő, „legyengített” kórokozója képes egy L-forma baktériumfaj (sejtfal nélküli törzsek) formájával, a vírusokhoz hasonló méretben szaporodni és ráadásul beépülni a szervezetbe. A szervezet így nem képes már ellene védekezni – a TBC kórokozója ugyanis ily módon felismerhetetlenné válik az immunrendszer számára. Dr. Nadya Markova, a Bolgár Tudományos Akadémia Mikrobiológiai Intézetének orvosa végezte el azokat a vizsgálatokat, amelyeknek eredményeivel kimutatta a BCG-oltás hatástalanságának és károkozási veszélyeinek pontos mechanizmusát. A vizsgálatból kiderül, hogyan képes a TBC kórokozója olyan strukturális mutációt kialakítani, amely a placentán keresztül az oltott édesanyából akár a magzatba is átjut, ráadásul összefüggésbe hozható az autoimmun betegségekkel és néhány rákos megbetegedéssel is.

Annak ellenére, hogy Bulgáriában rekord számú BCG-oltást és újraoltást is alkalmaznak, Európában Bulgária áll az egyik első helyen a TBC-megbetegedés előfordulásában.

Nem csoda, hisz a BCG-oltás hatástalanságát a betegség megelőzésére és terjedésére már a WHO (Egészségügyi Világszervezet) is elismerte 1979-ben…

Ráadásul: a BCG-oltás az oka a 2-es típusú cukorbetegségnek és a csecsemőkori elhízásnak, amelyet Japán vizsgálati eredmények igazoltak! 

Japán mérce szerint: ideje kérdezned, mielőtt megengeded az első döfést!

2002-ben Japánban a BCG-oltóanyaggal történő immunizálási gyakorlatot hirtelen beszüntették (Japánban eddig az alsós és felsős gyermekeket is rutinszerűen oltották TBC ellen). Az ezt követő években kutatók egy csoportja a 2-es típusú cukorbetegség előfordulási adatait elemezte, hogy tudományos alapossággal tisztázódjon, történt-e változás a cukorbetegség előfordulásában a BCG oltási gyakorlat megszüntetését követően. A vizsgálat itt olvasható. Az eredmények szerint a BCG-oltások megszüntetését követően a tokiói gyermekeknél a felére csökkent a 2-es típusú diabétesz előfordulása.

duci babaTekintve, hogy a 2-es típusú, gyermekeket érintő  cukorbetegség  kialakulása világszerte járványszerűen terjed, ez az 50%-os csökkenés – pusztán a BCG-oltást mint kiváltó faktort elemezve – igen jelentős visszaesésnek tűnik! Sőt, a vizsgálatot végző orvosok szerint a leírt mechanizmus magyarázatot adhat a 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőkorban kezdődő elhízási járványra is, amely szintén világméretű problémát okoz.

 A mechanizmus: a vizsgálat szerint a 2-es típusú diabétesz okozójaként kirajzolódik a gyulladás és a kortizolaktivitás szerepe. A kortizol egy, a mellékvesekéregben termelődő szteroid hormon, amely a hormonrendszerért, maga a mellékvese pedig az idegrendszer működéséért felel. A kortizol a fizikai és érzelmi  stressz helyzetekben támogatja a szervezet válaszkészségét, segít a vérnyomás szabályozásában és a táplálék megemésztésében is.  A kialakuló metabolikus (súlyos anyagcserezavar) szindróma és a 2-es típusú diabétesz okának az immunizációt (oltást) követően jelentkező megnövekedett kortizolkiválasztást tekintik: a japán gyerekek nagyobb mennyiségű kortizolt termelnek a fehérbőrű gyermekeknél. Ez a megnövekedett kortizoltermelés lehet annak magyarázata, hogy a japán gyerekeknél miért nagyobb az esély a 2-es típusú diabétesz kialakulására és kisebb esély az 1-es típusú diabéteszre a fehérbőrű gyerekekkel összehasonlítva

Mi a közös a japán és magyar gyermekek genetikájában?

zászló

„Amerikai egyetemi tanár vagyok (most nyugdíjas). Egyik osztályomban volt egy japán lány. Mikor megjegyeztem, hogy rokonok vagyunk, minden habozás nélkül vágta rá, “Igen, tudom!”. Megkérdeztem, honnan tudta? Középiskolában tanulták! Az ENSZ-ben a japánok, kínaiak és dél-koraiak úgy kezelik a magyarokat, mint testvérnép! Így tehát a japánok és kínaiak elismerik a rokonságot.” (Dr. Balogh Sándor Prof, emeritus) Raskó István professzor genetikai kutatásai alapján  kiderült, hogy a klasszikus honfoglaláskori sírokban nyugvóknál nagyon jelentékeny az ázsiai eredetű anyai öröklődés. Mások mellett Tálosi Gyula, a Szegedi Klinika neonatológusa is megerősítette, hogy ennek őseink ázsiai népekkel való keveredése lehet a genetikai oka. Azaz a japán genetikai minta gyermekeink génszerkezetét is meghatározhatja – olyan genetikai tényezőket jelenthetnek, amelyek az oltásokra adott genetikai alapú érzékenységet megalapozzák.  A fehérbőrű emberek ázsiai genetikai vonatkozása a mai napig nincs megfelelően feltérképezve.

Tudtad-e, hogy az oltások okozzák az (étel)allergiákat?

Közismert, hogy a laboratóriumok gyakran használják ételallergia kiváltására (egereknél) azt az eljárást, amelyben élelmiszer-fehérjéket alumínium hatásfokozóval együtt (Richet allergiamodell) fecskendeznek be. Ez az eljárás nem különbözik a humánvakcináknál alkalmazott eljárástól. Az oltások és injekciók élelmiszer-fehérjéket (lehetséges allergéneket) tartalmaznak, mint pl. tyúktojás, kazein, zselatin, szója, agar-agar, poliszorbát 80 (E433) és szorbit (E420), amelyeket élelmiszerekből állítanak elő. A BCG-oltás ráadásként a legveszélyesebb, rákkeltő és idegméreg ízfokozót (nátrium-glutamát, E621) tartalmazza. Japán kutatók kimutatták, hogy a DTaP oltóanyag zselatintartalma elegendő volt az oltott személyek túlérzékenységének (hajlam) kiváltásához, de ahhoz nem volt elegendő, hogy túlérzékenységi allergiás reakciót is (halálos allergiás reakció) okozzon. Az MMR-vakcina ugyanakkor már elegendő zselatint (0,2%) tartalmazott ahhoz, hogy allergiás reakciót is okozzon, emiatt Japánban, amikor a DTaP-oltást követő MMR-oltásba gyermekek haltak bele, kivonták az oltóanyagokból a zselatint. Tudományosan tehát egyértelmű, hogy bármely oltás, amely elegendő mennyiségű allergént tartalmaz a halálos túlérzékenységi reakció kiváltásához, több mint szükséges mennyiséget tartalmaz ahhoz, hogy a túlérzékenységi hajlamot halálos allergiás reakció nélkül váltsa ki. Ebből következik, hogy ha a vakcina bármely komponensre kiváltotta a túlérzékenységet, a következő adagba belehalhat az oltott személy. Hazánkban az MMR oltás és források szerint a DTaP is zselatintartalmú. Oltások előtt semmilyen allergiaszűrést nem végeznek.

OFFI zselatin

Hogy lehet tudományos alapon kötelező a veszélyes és hatástalan oltás? Közérdekből?

 

 

03_bcg

04_bcg

 

A kötelező oltások bevezetésekor a TBC-betegség előfordulása – az akkor már spontán (oltás nélküli) csökkenő tendencia – újra megemelkedett, majd a kiugrás után ismét csökkenni kezdett.

A hazai járványügyi helyzetnek az 1950-es évek óta tartó kedvező alakulásában 1990-ben törés következett be. Az addig folyamatosan csökkenő előfordulás 1990 és 1995 között 19%-kal emelkedett (a 47 éves folyamatos oltásrendszer ellenére!). A tuberkulózis megbetegedés kockázata különösen magas a népesség bizonyos csoportjaiban, pl. az alkoholfüggők és a hajléktalanok között (Dr. Vadász Imre főorvos, Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet). 1996 óta a betegség előfordulása folyamatosan csökkent, átlagosan évi 4,6%-kal. A 2004-ben nyilvántartásba vett betegek száma 10,5%-kal volt kevesebb, mint a megelőző évben. Megalapozott az a várakozás, hogy a tuberkulózis incidencia rövidesen évi 20/100 000 alá csökken, és ezzel hazánk – a WHO definíciója szerint – a betegség eliminációjának szakaszába érkezik. 2015-ben Magyarországon 918 új tuberkulózis esetet jelentettek be a tüdőgondozók a TBC Surveillance Központnak. Ez azt jelenti, hogy hazánk tartósan az alacsonyan átfertőzött országok között van. 2015-ben az Epinfo 9. heti számában ajánlatot tesznek a kötelező oltás eltörlésére, csak a veszélyeztetett régiókban indokolt a kötelezettség (112. oldal).

A hazai hiteles tájékoztatás is: a VACSATC – Oltásbiztonság honlap – melyet az Egészségügyi Világszervezet a  hiteles és megfelelő tartalmú tájékoztatás követelményeinek megfelelő forrásaként ismer elhírül adja, hogy „a BCG-oltás nem alkalmas a fertőzés terjedésének megelőzésére és a felnőttkori tbc megakadályozására”.

Hazánkban jelenleg érvényben lévő 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet „A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről” értelmében kötelezően, kérdés nélkül beoltják kisbabádat. Sajnos azonban, mivel az oltás nem véd és hatástalan a megelőzni kívánt betegséggel szemben, az oltási kötelezettség nem teljesíti a járványmegelőzés törvénybe foglalt kritériumát sem – ami a kötelezés alapját indokolja! Nem alkalmas az oltóanyag a megbetegedés és a járvány megelőzésére – ez 1979 óta tudományos tény.

A hazai „szakemberek” azt állítják, hogy a BCG-oltás egyéves korig megvédi a gyermekedet a TBC-fertőzés legsúlyosabb formájától és szövődményeitől (gümős agyhártyagyulladás és sokgócú gümős tüdőgyulladás). Ha viszont az oltás nem véd a betegség ellen, hogyan védhetne meg a betegség szövődményétől?

Egy olyan világban élünk, ahol már a multirezisztens (gyógyszerre nem reagáló, oltásrezisztens) TBC jelent súlyos veszélyt, és ahol már 2010-ben hazánkban is belehalt egy – csecsemőkorban kötelezetten beoltott – gyermek a fertőzés multirezisztens, megerősödött formájába!

Van még kérdésed vagy inkább tájékozódsz? Itt elolvashatod a BCG-vakcina gyártói alkalmazási előírását! Mindaz, ami a gyógyszergyár szerint ellenjavallat, a Te kisbabádnál ki sem derülhet, hiszen nem is vizsgálják oltása előtt. Futószalagon oltják őket.

A környező fejlett országokban (kivéve a posztkommunista országokat) – a BCG-oltást hatástalansága és súlyos mellékhatásai miatt kivonták a forgalomból. A szakma ugyan hazánkban is tud a súlyos mellékhatásokról, mégis minden orvosszakmai körültekintés megragadt abban a dogmában, amely szerint oltani kell egy hatástalan és veszélyes vakcinával, járványhelyzet hiányában is. Így 2018-ban is minden csecsemőt kötelezően beoltanak TBC ellen. Miért kötelező a kötelező?  Csak nem több százmilliós üzleti érdekből  –  közpénzből? A „közérdek” égisze alatt?

-folytatjuk-

 

Kép1, Kép2, Kép3

 

One thought on “Az első döfés: a tudománytalanság és embertelenség legalizálása – BCG, 2. rész

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s