5 thoughts on “EMLÉKEZZÜNK

 1. Mi alapján tudja eldönteni egy szülő, hogy milyen védőoltást adasson be a gyermekének? Az itt leírt információk egyoldalúan, csak az oltások veszélyeire hivatkoznak, szó sem esik az oltásokkal elérhető védettségekről, valós statisztikákról, melyek több millió gyermek, ember életét mentették meg. A két álláspontot, a hagyományos orvosi és az oltásellenes érveket kellene min. egymással ütköztetni és az információk teljes birtokában rábízni a szülőkre a döntés jogát. A valóság viszont az, hogy a szülök nagy részére a fenyegetettség hat elsősorban, annak ad hitelt, és nem fogja egyik oldal részletes leírásait, meggyőző érveit sem áttanulmányozni, sok esetben nem is érti a lényeget. A szélsőségek minkét oldalról több kárt okoznak, mint hasznot. A döntéseket a szakembereknek kell meghozni, akik teljes birtokában vannak a pro és kontra érvekkel, valamint kizárólag az emberek védelmét tartják szem előtt, mentesek mindenféle anyagi érdekeltségektől.

  Like

 2. Kedves Zoltán! Tökéletesen egyet értek. A legfőbb probléma, hogy a szülők nem dönthetnek, a másik pedig, hogy nem tájékozódnak. Továbbá az orvosszakma – tisztelet a kivételnek – mélyen hallgat, szintén nem tájékozódik, és nem vállal felelősséget semmiért. Ma Magyarországon oltási diktatúra van. A média pedig hallgat a halálesetekről, a sérülésekről, mindenről, ami megingatná az oltások “mindenhatóságát”.

  Like

  1. Attól tartok, félreértjük egymást. A két oldal vitájában nem mennék bele, mivel az oltások kérdését nem lehet oltsuk, vagy ne válasszal elintézni. Minden részlete fontos és megítélése szakmai ismereteket igényel. Továbbra is kifogásolom, hogy a közvéleménynek szánt információkban, véleményem szerint az oltásellenes mozgalom a veszélyek felnagyításával érvel, melyre ma különösen fogékonyak az emberek. Helyesnek tartom a tények egyszerű, logikus, a legtöbb szülő számára érthető közlését, mely alapja lehet a helyes döntéshozatalnak. Ez teszi lehetővé azt is, hogy végre tiszta kép alakuljon ki a társadalom tudatában a védőoltások szerepéről, és el tudják dönteni, hogy helyes-e az oltásellenesek mozgalma, annak üzenetei. Be kell látni, hogy ez a helyzet vezetett ma oda, hogy közvetlenül a határainkon túl ismét járványok dúlnak, halálos áldozatokkal. Ez alól senki sincs biztonságban, a kórokozók nem tisztelik a határokat. Az emberek biztonságát nem lehet elvi vitákkal veszélyeztetni. Úgy látom, hogy a védőoltások általános tagadása nem helyes. Ha, ennyi energiát fektet a mozgalom a védőoltások vélt, vagy valós kérdéseire, akkor pontosan határozza meg, a bizonyított tudományos tények figyelembevételével a társadalom tagjainak helyes magatartását, és ezen az alapon lépjen fel az oltási diktatúra ellen is. Gondolom ebben egyet értünk, hogy enélkül ez nem lehetséges, mivel könnyen a kuruzslás kaphat szerepet ezen a téren is, ahogy ma azt sokan teszik az áltudományok haszonélvezői részéről. Vajon mi lenne a végkifejlete a védőoltások eltörlésének? C-vitamin injekciók kicsiknek és nagyoknak, válogatás nélkül? Hasonló súlyos kérdések sora, mint pl. megérett-e a mai társadalmunk a védőoltás beadások személyes eldöntésére, melyet egyes nyugati országok már alkalmaznak.

   Like

 3. Kedves Zoltán. Hagyjuk a szakmát. Mutasson közülük egyet, aki nincs anyagilag bármi módon megtámogatva az oltóanyag gyártók részéről. Én nem találtam. És ne felejtsük el, az adott gyógyszerek biztonságosságát növeli, ha sok dózist adnak be, de a mellékhatások nem kerülnek lejelentésre. Pont ez a helyzet ma Magyarországon. A gyerekek pedig ebben az üzleti felállásban mellékes tényező. Amúgy mely törvény szabályozza az úgynevezett OKNE Bizottság működését és felelősségi körét? A megállapításaikért? Mert ilyen sincs. Mint ahogyan a védőoltási tanácsadók esetében sincs felelősségvállalás. Sem szervezeti és működési szabályzat. Sem szakértői módszertan rendes matematikai valószínűségszámításokkal vagy nem is tudom, mi alapján látják a jövőt, hogy egy az oltásra már valamely módon rosszul reagált gyerek hogyan fogja viselni a következő, belé kötelezett oltását. És a család magára marad. A fenyegetéssel, hogy elveszik a gyerekét, a kényszeroltással és az okozott egészségügyi károkkal. Ez a magyar valóság. És az sem ártana, ha a 4-es típusú klinikai teszteket az oltóanyagokon nem a magyarországi kötelezett gyerekeken végeznék el a szülők tájékoztatása nélkül. (bolgár BCG pl.) Ingyenesen a gyártó részéről, felelősségvállalás, tájékoztatás, beleegyező nyilatkozat nélkül pár napos csecsemőkön.

  Like

  1. Kedves Zoltán, első lépésként elegendő lenne, ha a szülőknek az oltóorvosok átadnák az oltóanyag betegtájékoztatóját, azt a szülő elolvashatja oltás előtt, majd együttesen megbeszélnék az oltás előnyeit, veszélyeit. (olyan orvosok, akik ismerik a gyermek és a család egészségét-betegségeit, mert pl, az iskolai kampányoltásoknál legtöbb esetben a gyermeket nem is ismerő orvos hajtja végre a közegészségügyi beavatkozást.) Nézzük a tényeket és a határokat nem tisztelő kanyarót, ami indokolatlan félelmet gerjeszt (a média által, szándékosan!!!!) a szülőkben: “Azonosították a makói fertőzést okozó román férfit, a kórház ápoltját. Hét kanyarós magyar beteg úgy lett kanyarós a 13-ból, hogy kettős oltást kapott, tehát elvileg védett – ennek okát vizsgálják.” http://hvg.hu/itthon/20170310_Kanyarohelyzet__sajtotajekoztatot_tart_az_ANTSZ
   Ez csak annyit jelent, nem biztos a védelem, tehát kötelezni azt a beavatkozást, amely nem ad biztos védelmet, sőtt bizonyos esetekben árthat (amit tagadnak) – nos nem emberséges és teljesen szakmaiatlan, ha komolyan vesszük a NIL NOCERE alapelvet. A kanyaróról egy összefoglaló cikk, kívánsága szerint alátámasztva tudományos tnyekkel (s minden szmov cikkben a kiemelt szavak linkként működve a tudományos kutatásokra mutatnak…) https://szmov.wordpress.com/2017/12/04/a-kanyaro-eve-2017/
   És ha ezt tudhatja egy szülő, mert nem kényszerítenek oltásokat a gyermekeibe, hanem együttes döntéssel a gyermeknek megfelelő egészségügyi beavatkozást választhatják- legyen az oltás vagy nem oltás – máris a magyar társadalom is tudatos lehet e tekintetben, mert jelenleg inkább elbutítottság és szándékos megfélemlítettség uralkodik oltásügyben. Ez Magyarország.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s